Clubul Sportiv Addras

Scurt Istoric

Taekwondo, artă marțială coreeană reprezintă la ora actuală una dintre cele mai puternice componente tradiționale ale acestui popor, care transmite un puternic mesaj despre cultura și civilizația coreeană.
Taekwondo, de-a lungul anilor s-a transformat dintr-o artă marțială tradițională, într-un sport olimpic în urma strădaniilor de perfecționism ale practicanților și persoanelor implicate în promovarea și dezvoltarea sa.
În aceeași măsură, Taekwondo a fost privit de-a lungul secolelor și ca o metodă de pregatire militară ce avea menirea apărării națiunii.
Perioada celor trei regate coreene, Koguryo, Paekje, Silla reprezinta etape în dezvoltarea sistemelor de luptă tradiționale. Mărturie stau izvoarele istorice descoperite în templele Ssokuram si Munyong Chong, în care sunt reprezentate picturi murale înfațișând războinici și scene de lupta elaborate.
Abordarea evoluției Taekwondo va fi tratată pe cele patru paliere istorice: antichitate, evul mediu, perioada moderna și contemporaneitate.
Koguryo, Seonbae, Taekyeon
Regatul Koguryo, a fost fondat în Nordul peninsulei coreene, într-o zonă înconjurată de triburi chineze ostile. Acesta a reprezentat un motiv deosebit de puternic pentru consolidarea puterii statale, astfel ca au fost constituite elemente fortificate și primele grupuri de luptători de elită pe care izvoarele istorice scrise îi menționează ca numindu-se seonbae.
Potrivit scrierilor învațaților și istoricilor vremii, un luptator care nu pregeta în a se avânta în lupta împotriva dușmanului, primea apelativul “seonbae” ceea ce îi conferea un anumit prestigiu în interiorul castelor militare.
Însemnarile istorice din timpul Dinastiei Choson, menționează că, în fiecare an, la data de 10 martie oamenii participau la o serie de festivaluri și sărbători a căror atracție erau dansurile, îndemânarea în folosirea sabiei (gum) întreceri de arcași și lupte corp la corp numite soobak sau taekkyeon (se întâlnește și numele t'akkyeon).
De asemenea, este menționat că seonbae, studiau literatura, caligrafia, fiind totodată și implicați în dezvoltarea societății și infrastructurii regatului.
Clubul Sportiv Addras
Clubul Sportiv Addras
Silla, Hwarang, Taekyeon
Regatul Silla a fost creat în zona de sud-est a Peninsulei Coreene, fara a se afla sub amenintarea imediata a vreunei agresiuni militare externe. Odata cu crearea regatului Paekje la granita de vest si incursiunile militare ale celor din Koguryo, Silla a hotarât ca trebuie sa se înarmeze si sa faca eforturi pentru dezvoltarea metodelor si mijloacelor de lupta. Astfel, în timpul celui de-al 24 rege Chin Seung s-au pus bazele sistemului “hwarangdo”. Cei care faceau parte din acest grup razboinic de elita, erau educati în spiritul respectului fata de parinti si înaintasi, al devotamentului fata de patrie, în spiritul contributiei la dezvoltarea societatii regatului. Dintre personalitatile marcante ale hwarang, se remarca Kim Yu Sin si Kim Chun Chu care au contribuit la unificarea de mai târziu a celor trei regate coreene.
Clubul Sportiv Addras
Taekwondo în perioada Evului Mediu, Feudalism și
Epoca Moderna
În timpul Dinastiei Koryo, pe lânga SooBak sau SooBakGi, este mentionata existenta unei forme de lupta, care folosea mai mult membrele inferioare. Aceasta forma de lupta purta numele de Taekyeon. În timpul festivalurilor anuale, organizate de regii Dinastiei Koryo, se desfasurau întreceri de SooBak si Taekyeon, iar câstigatorii acestor întreceri erau acceptati în cadrul garzilor regale, primind functii si onoruri importante.
Perioada Dinastiei Yi (1392-1910) (Yi-shi-Choson) (fondata de Wang Kon - cunoscut postum sub titulatura “regele Taejo”) este marcata de schimbari dramatice în societate, culminând cu trecerea treptata de la Budism catre Confucianism. Dealtfel este cunoscuta ca cea mai lunga dinastie confucianista din istorie. Aceasta a adus influenta chineza în stat, totodata liderii militari începând sa îsi piarda puterea în favoarea liderilor din viata civila si religioasa.
Una din consecinte a fost faptul ca, artele martiale si-au pierdut din interes. Drept urmare, Regele Jong Jo, a ordonat elaborarea unui manual care sa contina reguli, scheme si strategii de lupta, grupate într-un concept unitar, metode de lupta cu sabia si alte diferite modele de arme. Aceasta sarcina i-a fost încredintata Maestrului Lee Duk Moo.
Clubul Sportiv Addras
În timpul Dinastiei Yi au fost respinse mai multe încercari de invazie japoneza, dar pe fondul scaderii puterii militare, la data de 2 august 1910, întreaga Peninsula Coreeana este ocupata de puterea imperiala nipona.
Dupa eliberarea Coreei de sub dominatia japoneza (1945), se mentioneaza existenta a cinci mari “scoli KWAN”: Mooduk Kwan, Jido Kwan, Changmu Kwan, Chungdo Kwan si Songmu Kwan.
Clubul Sportiv Addras
În cadrul acestor scoli se practicau stilurile coreene de lupta KongSooDo, Tae Kyon, SooBakDo, TangSooDo, KwonPup, etc.
Începând cu anul 1946, s-a hotarât ca se impune o unificare la nivel national a acestor stiluri martiale si elaborarea unor programe unitare de predare. În aprilie 1955, a fost stabilita denumirea de TAEKWONDO iar în anul 1962 s-a fondat Asociatia Coreana de Sport Amator, cea care în 1964 a devenit Asociatia Coreana de Taekwondo (Korean Taekwondo Association - K.T.A.)
Împrejurarile istorice de dupa al doilea Razboi Mondial, de la mijlocul deceniului 5, au dus la scindarea Statului Coreean în Republica Populara Democrata Coreeana (la Nord de paralela 38°) si Republica Coreea (la Sud de paralela 38°), fapt care s-a rasfrânt si asupra culturii traditionale. Astfel, în cele doua state coreene, în prezent fiind practicate doua sisteme diferite de TAEKWONDO.

Cronologie Taekwondo

 • 1971 – SEUL s-a înființat FEDERAȚIA MONDIALĂ DE TAEKWONDO (The WORLD TAEKWONDO FEDERATION), prescurtat în engleză W.T.F fiind inaugurată oficial în anul 1973.
 • 1972 – a fost constituită Academia KUKKIWON, actualmente cartierul general al TAEKWONDO-ului sistem W.T.F.
 • 25-27 mai 1973 – la Seul, are loc Primul Campionat Mondial de Taekwondo.
 • 1980 Taekwondo WTF este recunoscut de C.I.O. (COMITETUL INTERNATIONAL OLIMPIC)
 • 1988 – Taekwondo WTF a fost inclus ca sport Olimpic demonstrativ la Jocurile Olimpice de la SEUL. În deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, WTF și Asociația Coreeana de Taekwondo au organizat o grandioasă demonstrație de Taekwondo, condusă de către Marele Maestru Lee Kyoung Hyung – 8 Dan la acea perioadă.
 • Septembrie 1994 – a fost hotarâtă participarea disciplinei TAEKWONDO WTF la SYDNEY 2000 cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară.
Clubul Sportiv Addras

Asadar, TAEKWONDO este SPORT OLIMPIC, practicat în peste 200 de state ale lumii, având un numar de peste 150 de milioane de sportivi, antrenori si maestri legitimati.
La nivel mondial, activitatea disciplinei olimpice Taekwondo WTF se desfașoara sub conducerea W.T.F. (The World Taekwondo Federation), având ca Președinte ales în luna august 2004 în persoana Dr. Chung Won Choue. Pe plan European, activitatea Taekwondo WTF este condusă de către E.T.U. (The European Taekwondo Union), având drept președinte pe Domnul Athanasios Pragalos.

În 1990 în România se înființează "Consiliul Național de Taekwondo" avându-l drept președinte pe Dl. Masza Gheorghe. Asociația sportivă era membră în Federația Română de Arte Marțiale. Consiliul Național de Taekwondo avea drept obiect de activitate arta marțială Taekwondo I.T.F.
Începând cu anul 1991, România este membru afiliat W.T.F. (The World Taekwondo Federation).
Bazele oficiale Taekwondo WTF în România, au fost puse în anul 1991, prin înfiintarea Uniunii Române a Cluburilor de Taekwondo, structura sportiva care la acea data era înglobata în Federatia Româna de Arte Martiale.
Între anii 1991 si 1998 au urmat o serie de stagii si seminarii de pregatire la nivel national sustinute de o serie de maestri coreeni de Taekwondo: maestrul An Hen Ki 8 Dan, maestrul Jang Kyoung Soo 5 Dan, maestrul Song Young Joo 5 Dan, maestrul Kang Seong Min 7 Dan.
Anii 1992 - 1993 au fost anii în care Maestrul coreean An Hen Ki a supervizat examene de centura în urma carora au fost validati printre primii detinatori de "centura neagra". (centrele principale de Taekwondo find la acea data Municipiul Cluj-Napoca si Bucuresti).
Începând cu anul 1994, la initiativa domnilor Radu Rolea si Vlad Voicu este lansata invitatia Maestrului coreean 5 Dan (la acea perioada) JANG KYOUNG SOO, care se afla în Bulgaria cu scopul de a pregati echipa nationala a acestei tari. În vara anului 1995 Maestrul Jang Kyoung Soo sustine un stagiu în Municipiul Cluj-Napoca. Maestrul JANG KYOUNG SOO, paraseste definitiv România în luna decembrie 1995.

Taekwondo în România

Anii 1994 si 1995 au însemnat pentru sportivii si practicantii nostri, consolidarea cunostintelor de Taekwondo atât la nivel de kibon (tehnica de baza) cât si kyorugi (lupta competitionala).

Primele competitii oficiale la nivel national în România:

 • Craiova 1996 – Cupa Olteniei
 • Bucuresti 1997 – Cupa Ambasadorului Republicii Coreea la Bucuresti
 • Bucuresti 1997 – Cupa Bucuresti
 • Slatina 1997 – Cupa Munteniei
 • Cluj-Napoca 1998 – Campionatul National de Taekwondo Editia I
În Septembrie 1995, cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea la Bucuresti, soseste în România, o echipa demonstrativa coreeana de Taekwondo WTF condusa de Marele Maestru Lee Kyoung Hyung, care a sustinut o demonstratie impresionanta la Sala Floreasca.
Din anul 1997, asociatiile sportive si cluburile de Taekwondo din cadrul Uniunii Române a Cluburilor de Taekwondo WTF, sunt reorganizate în Federatia Româna de Taekwondo.
În anul 2000, Federatia Româna de Taekwondo este reorganizata în Federatia Româna de Taekwondo WTF.

(informatii obtinute cu amabilitatea CS DACIC TAEKWONDO Bucuresti)

 

Taekwondo în Focșani

La 1 noiembrie 1994, în incinta Sălii de Sport a Școlii Generale nr. 1 din Cartierul Sud din Focșani, s-a deschis pentru prima oară un club de Taekwondo în Județul Vrancea deși, anterior existase o încercare a unui iranian, medic rezident.

pakhakgilmembrii fondatori Taekwondo Focsani

Inițiativa instructorului Valerică Cruceru, ofițer în cadrul M.Ap.N., a fost primită cu deosebit interes de către tinerii împătimiți ai acestui sport, mulți dintre aceștia, practicanți ai unor alte discipline marțiale, îndeosebi Shotokan-Karate, Wu-Shu și Kick-Boxing, întrucât aceste sporturi au fost practicate, pâna la momentul respectiv, în orașul nostru.
La vremea aceea nu existau multe cluburi de gen, iar sursele de informare despre sporturile de luptă erau reduse, despre Taekwondo existând foarte puține materiale documentare, care apăreau în revista lunară “Arte Marțiale”, precum și în publicații editate în străinătate și intrate în țară pe diverse filiere.
Clubul Sportiv Addras
Inițial, la Focșani s-a practicat varianta I.T.F (International Taekwondo Federation), președintele CS “Liga de Est”, domnul Vali Cruceru fiind la acea vreme centură neagra-1 Dan în această disciplină originară din Coreea de Nord.

instructorul Vali Cruceru

Trebuie menționat faptul că exista 2 variante de Taekwondo care au, practic, aceeași istorie și evoluție, însă scindate în două federații, datorită divizării politice:
Taekwondo I.T.F. (International Taekwondo Federation) cu sediul la Viena, promovată de Coreea de Nord și sport național al acestei țări și
Taekwondo W.T.F. (World Taekwondo Federation) cu sediul la Kukkiwon-Seoul, variantă olimpică și totodată, cea mai răspândită, sport național al Coreei de Sud.
În vara anului 1995, cu niște eforturi financiare deosebite din partea membrilor clubului, s-a reușit organizarea la Focșani a primului stagiu de pregătire cu un mare maestru coreean - PAK HAK GIL 6 Dan Taekwondo ITF, la vremea respectivă, la care au participat sportivi din Vaslui, Bârlad și Focșani, toți elevi ai instructorului și Capitanului de Infanterie Vali Cruceru.

Marele Maestru Pak Hak Gil 6 dan Taekwondo ITF

 
În primavara anului 1996, datorită unor probleme de serviciu, instructorul Vali Cruceru a trebuit să plece detașat în misiune în S.U.A., abandonând secția de Taekwondo relativ recent înființată. Consecință firească a fost scăderea dramatică a numărului de practicanți, rămânând în continuare doar doi care, ulterior, au dus tradiția mai departe, înființând cluburi puternice de Taekwondo și împărtășind din vasta experiență acumulată tinerelor generații de luptători.
Așadar, din anul 1996 până în 1999, la Secția de Taekwondo a CS “Liga de Est” din Focșani, care inițial numara peste 80 de membri, au ramas doar doi sportivi care s-au încăpățânat să continue singuri, fără îndrumarea nimănui antrenamentele în aceeași sală insalubră, fără apă curentă, vestiare, grupuri sanitare, neîncălzită pe timpul iernii și fără cele mai elementare norme de igienă care se impun în condițiile actuale.
La sfârșitul anului 1998, convinși fiind de faptul ca profesorul, pe care încă îl mai așteptau cu ardoare, nu se va mai întoarce, vitregiți de neparticiparea la concursurile naționale o perioada foarte mare de timp, cei doi învățăcei au început demersurile pentru a trece la cealaltă federație - F.R. Taekwondo W.T.F. cu sediul la București (diferențele dintre cele două variante de Taekwondo fiind menționate în paragrafele anterioare.)
Întâmplarea a făcut ca, un foarte bun prieten, un om cu niște virtuți sufletești extraordinare, să întindă o mâna de ajutor și să pună bazele Taekwondo-ului WTF pe meleagurile vrâncene.
Este vorba despre Vlad Valeriu Voicu, alias “DA-LEE” - deținator centura neagra 3 Dan Taekwondo WTF în anul 1999 și președintele unui

club cu tradiție – C.S. Dragon Taekwondo – București, vechi practicant de arte marțiale, formator al multor sportivi de valoare și unul dintre pionierii acestui sport în România. Sub îndrumarea acestuia, la Focșani a fost organizat în vara anului 1999 primul stagiu de Taekwondo WTF, iar în luna decembrie a aceluiași an, erau obtinuțe primele 2 centuri negre – 1 Dan din județul Vrancea.

Vlad Valeriu Voicu alias DA-LEE

După aceea, timid, s-a reluat activitatea competițională abandonată involuntar de timpuriu, acesta fiind un început pozitiv și optimist a ceea ce avea să se întâmple mai târziu!
 
Începând cu anul 2008 a fost înființat Clubul Sportiv Addras Taekwondo - Focșani, antrenorul și sportivii fiind dominați de aspirații și dorințe puternice, de a ridica sportul la rang de artă și de a contribui esențial la educarea și formarea tinerei generații care, din păcate, a abandonat adevaratele valori, în detrimentul unei lumi virtuale și a unor atitudini distructive.
Lucrurile au avansat cu repeziciune, la Sala Sporturilor din orașul Focșani fiind organizate primele concursuri de Taekwondo WTF din județ.
Februarie 2008 - etapa zonala a celei de a XI-a ediții a Campionatului Național de Taekwondo WTF - (Zona Moldova)
Decembrie 2009 - Turneul Internațional de Taekwondo Dracula Open, ajuns la cea de a 7-a ediție și organizat, pentru prima oara în afara capitalei, acest lucru fiind posibil grație ajutorului primit din partea Ministerului Tineretului și Sportului, Direcției pentru Sport a Județului Vrancea și implicarii active a unor polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea.

Acest turneu a fost o reușita totală, datorită impactului pe care l-a avut în rândul iubitorilor de arte marțiale, după toate probabilitățile fiind singura competiție sportivă de nivel internațional organizată pană la acea dată în Cetatea Primei Uniri.
A fost prezent la eveniment, printre alții și unul dintre cei mai renumiți antrenori din Europa în acest moment, Maestrul Internațional Yoannis Govas - 8 Dan Taekwondo WTF, antrenorul Lotului Național al Greciei, țară care este o forță în Taekwondo-ul european și mondial.

În luna martie 2010, cu susținerea Federației Romane de Taekwondo WTF și a Direcției Județene pentru Sport Vrancea, a fost înființată ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE TAEKWONDO WTF, prin colaborarea și asocierea a 3 cluburi foarte cunoscute în lumea sportului vrâncean: CS ADDRAS TAEKWONDO, CS NIDAN și CS ULISE.
Asociaţia Judeţeană de Taekwondo a fost constituită în condiţiile legii, ca persoană juridică de drept privat, având drept scop organizarea activităţii în ramură de sport Taekwondo WTF la nivelul judeţului Vrancea (art.34 alin. 1 din Legea 69/2000).
Structura sportivă înființată iși propune să realizeze, în principal, promovarea Disciplinei Olimpice Taekwondo și atragerea tinerei generații către sălile de sport, prin organizarea și participarea la competiții naționale și internaționale, organizarea de stagii și acțiuni mediatice de amploare, colaborarea cu mass-media și instituțiile care au atribuții în domeniul sportului.
Începând din anul înființării, AJ Taekwondo a luat inițiativa organizării la Focșani a primei ediții a turneului “Cupa Vrancea-Taekwondo WTF”, turneu finanțat de către Direcția Județeană pt. Sport și Tineret Vrancea, instituție care s-a implicat activ în promovarea și susținerea nobilei arte incluse în programul Jocurilor Olimpice.
Competiția se dorește a fi începutul unei tradiții care să fie continuată și pe viitor, cu scopul final de promovare a valorilor culturii și spiritualității vrâncene, dat fiind faptul că, sportul, în general, este cel mai bun ambasador al unei comunități!

Echipamente de Taekwondo

Koreana Română
dobok ținuta de antrenament specifică Taekwondo
hogu vesta de protectie în competiția sportivă de Taekwondo

 

Numeralul Cardinal / Numeralul Ordinal

Koreana Română
hanna / il unu / primul
dul / yi doi / al doilea
set / sam trei / al treilea
net / sa patru / al patrulea
dasot / o cinci / al cincilea
yosot / yuk sase / al saselea
ilgop / ch’il sapte / al saptelea
yodol / pal opt / al optulea
ahop / ku noua / al noualea
yol / ship zece / al zecelea

 

Comenzi specifice Taekwondo

Koreana Română
ch’aryot ! atentiune !
sabonym-ke cu fata spre instructor !
yudanja-ke cu fata spre centurile negre !
kyongye ! salutati !
chumbi postura pregatitoare
baro stop
sh’ijak ! începeti !
kuman ! sfârsit !
kalyo ! pauza
kyesok ! continuati !
swio ! de voie !
palbakko ! schimba pozitia !
pandero ! schimba directia !
twiro-dora întoarcere împrejur

 

“Armele naturale” – în Taekondo

Koreana Română
jumok pumn
dong-jumok “dosul” pumnului
sonnal “mâna sabie” – taisul palmei
mejumok pumn “ciocan”
batang son podul palmei
akum son mâna “gura de tigru”
palmok antebrat
palgup cot
murop genunchi
baldung partea cubitala a labei piciorului
balnal “taisul labei piciorului”
apch’uk “pingeaua labei piciorului”
dwit ch’uk calcâiul
dwit kumchi Calcâiul lui Ahile

 

Tehnici de picior (PAL KI SUL sau PAL CHANG SUL)

Koreana Română
ch’agi atac realizat cu membrele inferioare
apch’agi lovitura de picior spre înainte
apch’aoligi (naerio chagi) lovitura de picior spre înainte, de sus în jos
dolyeo chagi lovitura circulara de picior
chung dan=la nivel mediu
sang dan = la nivel superior
bandal chagi (pykeo) lovitura de picior circulara in 45°
yeop chagi lovitura de picior spre lateral
dwit chagi lovitura de picior spre înapoi
miro chagi lovitura de picior împinsa
huryeo chagi (nako chagi) lovitura “în cârlig”
momdolyo chagi
(pandae dolyo chagi)
(dwit furigi)
lovitura circulara din întoarcere
yangbal chagi atac executat prin lovirea succesiva cu ambele picioare
ylieo chagi atac executat prin fenta cu un picior

 

Pozitii de baza ale corpului (seogi, jase)

Koreana Română
pyeonhi seogi postura “de voie” libera
ch’aryeot seogi (jase) drepti, cu mâinile lipite pe lânga corp
moa seogi postura “închisa”
naranhi seogi postura “paralela”
ap seogi postura “mergând spre înainte”
ap kubi seogi postura spre înainte (pozitia arcasului)
dwit kubi seogi postura spre înapoi
bam seogi postura tigrului
ap koa seogi postura spre înainte încrucisat
dwit koa seogi postura încrusisat spre înapoi
hakk’dari seogi postura cocorului
ch’uch’um seogi postura calaretului de fier
‘oen stânga
oreun dreapta

 

Tehnici defensive de Taekwondo – cu membrele superioare

Koreana Română
makki blocaj
arae makki blocaj la nivel inferior
momtong makki blocaj la nivel mediu
olgul makki blocaj la nivel superior
palmok an makki blocaj cu antebratul, din exterior spre interior
palmok bakkat makki blocaj cu antebratul, din interior spre exterior
otgoro makki blocaj “în cruce”

 

Tehnici ofensive de Taekwondo – cu membrele superioare

Koreana Română
ch’igi atac realizat cu membrele superioareo
ch’irigi atac realizat cu pumnul strâns
jumok ch’irigi lovitura de pumn, pe traiectorie rectilinie
jumok momtong ch’irigi lovitura de pumn pe traiectorie rectilinie, în zona pieptului
jumok olgul ch’irigi lovitura de pumn pe traiectorie rectilinie, în zona capului
jumok tok ch’irigi lovitura de pumn pe traiectorie rectilinie, în zona barbiei
jumok arae ch’irigi
(hardan ch’irigi)
lovitura de pumn în zona inferioara a corpului
(nu se foloseste în competitia oficiala de TAEKWONDO)
jumok mok ch’irigi lovitura de pumn pe traiectorie rectilinie, în zona gâtului
sonnal mok ch’igi lovitura cu taisul palmei, în zona gâtului

 

Termeni utilizati în timpul competiției de Taekwondo

Koreana Română
kyorugi lupta specifica Taekwondo
kalyeo încetati
kuman sfârsit
keysok reluati
kyung ye salutati
shigan timpul
gam jeom penalizare 1 punct
sijak începeti
kyong go hana 1 avertisment

 

Teremeni uzuali si de politete

Koreana Română
Ne da
Anniyo nu
Annyong – Haseyo Salut – Ce faci?
Yoboseyo Salut
Annyongi Kasipseyo mergi in pace
Sillye – Hamnida scuzati, va rog
Choum Poepkessumnida incantat de cunostinta
Oraeganmanimnida ma bucur sa te revad
Anjusipsio te rog, ia loc
Mian Hajiman imi pare rau
Chamkkan Man Kidariseyo asteapta un moment
Ottosimnika ce faci?
Kashipsio sa mergem (politicos)
Kamsa Hamnida multumesc
 

PROGRAM ANTRENAMENTE

1400-1600 1700-1800 1800-1930 1930-2100
LUNI Antrenament Politie Grupa 2 – intermediar Grupa 1 – avansati
MARTI Grupa 6 – Aerobic Grupa 4 – începatori Grupa 5 – TRX
MIERCURI Grupa 3 – începatori Grupa 2 – intermediar Grupa 1 – avansati
JOI Grupa 4 – începatori Grupa 5 – TRX
VINERI Antrenament Politie Grupa 3 – începatori Grupa 2 – intermediar Grupa 1 – avansati
SAMBATA Grupa 6 – Aerobic
 

Parteneri media: